Patronatul Investitorilor Autohtoni – PIAROM (presedinte Cristian Parvan) a lansat, cu ocazia unei conferinte de presa, Studiul privind analiza fortei de munca la nivelul regiunilor de dezvoltare ale Romaniei, aferent anului 2015. La evenimentul dedicat mass-media, dar si profesionistilor din domeniu, economisti, sociologi, oameni de afaceri, au fost prezenti Anca Vlad, Presedinte Fondator PIAROM, Cristian Parvan, Presedinte PIAROM, Dr. Mihai Cioc, membru PIAROM si Valentin Marian Ionescu, Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.
„Patronatul Investitorilor Autohtoni isi propune ca obiectiv central sa ofere informatii publice cu privire la capacitatea investitorilor romani care, din pacate, este ignorata și subevaluata de catre autoritati”, a declarat Cristian Parvan, presedintele PIAROM. „Studiul privind analiza fortei de munca la nivelul regiunilor de dezvoltare ale Romaniei, aferent anului 2015” este o analiza la rece prin care se identifica pricipalele coordonate ale structurii fortei de munca in toate cele opt regiuni de dezvoltare ale tarii, la nivelul anului trecut. Indicatori care ar trebui sa fie luati in considerare in proiectarea si implementarea oricarei politici publice cu impact asupra mediului de afaceri si dezvoltarii regionale.
„Forta de munca necalificata a crescut cu 8%, iar acesta tendinta se va mentine si in urmatorii ani. In antreprenoratul romanesc este o lipsa acuta de cadre specializate”, a afirmat Anca Vlad, presedintele fondator PIAROM. “Ne-am stabilit IT-ul ca brand de tara, dar cati oameni lucreaza in IT? Este IT-ul potrivit ca brand de tara acum?“– a intrebat Anca Vlad, stiindu-se ca jumatate dintre programatorii din Romania lucreaza in Bucuresti, in timp ce aproape 40% sunt raspanditi in Cluj, Timis, Brasov, Iasi, Ilfov, Sibiu si Dolj, ceea ce inseamna ca doar 10% acopera restul de 33 de judete ramase.
Articolul complet poate fi citit pe www.evz.ro